Virtuino

En aquesta pràctica treballarem amb Virtuino. Es tracta d'una app visualment molt diferent de blynk, per exemple aquesta és una interfície:

Com funciona? Es tracta de convertir l'Arduino o nodeMCU en un servidor web, capaç d'actuar a comandaments enviats per l'app. Això evita la necessitat de cap ordinador, la comunicació és directa entre l'app i arduino passant pel router. També es pot utilitzar configurant la nodeMCU com Access Point i així no cal ni router.

L'autor del projecte te un canal de youtube amb vídeo-tutorials. Aquí tenim un parell de vídeos:

Primer anem a provar-ho amb l'Arduino UNO més una ethernet shield (WIZnet 5110). Ens baixem les llibreries de virtuino: Virtuino library 1.50 i VirtuinoESP library 1.02 i les instal·lem. Després instal·lem Virtuino des del Google Play. Per no començar un projecte des de zero us podem baixar aquest fitxer IoT-UNO-Virtuino-00.vrt i situeu-lo a la carpeta del vostre Android virtuino/projects. Podeu guiar-vos amb el següent vídeo:

Carreguem aquest sketch a l'Arduino:

Ara provem-ho amb la nodeMCU. Primer baixem la llibreria per ESP8266. Després ens instal·lem l'app Virtuino.

Amb aquesta app és preferible pensar amb la numeració de les GPIO segons l'establerta pel creador de la nodeMCU.

L'sketch podria ser aquest:

Un cop carregat el programa ens fixem quina IP tenim.

Ara provem d'importar un projecte d'exemple. Baixeu aquest fitxer IoT-nodeMCU-Virtuino-00.vrt i situeu-lo a la carpeta del vostre Android virtuino/projects, i procedim com aquest vídeo.